Hoofd, hart en buik verbinden

Wat fijn dat je er bent! Hier start jouw reis naar binnen. De aankomende 9 weken ontvang je wekelijks van mij een e-mail met mooie opdrachten, oefeningen en inspiratie.

Ik wens je alvast een prachtige reis, waarin al jouw verlangens en wensen uit mogen komen.

Liefs Ria!

Yoga Nidra is een vorm van meditatie die gericht is op een diepe ontspanning van lichaam en geest. Het wordt ook wel korte yogaslaap genoemd. Er wordt zelfs gezegd dat 30 minuten Yoga Nidra gelijk staat aan 3 uur slaap.

Wat doe je dan?
Je ligt ontspannen op je matje, waarbij het lijkt alsof je slaapt alleen het bewustzijn blijft alert. Alle zintuigen trekken zich terug, behalve het gehoor. Je bevindt je in een grenstoestand tussen slapen en waken, waarbij je met je bewustzijn je hele lichaam ervaart.

Probeer de onderstaande video eens uit!

Video: bekkenbodemdraai 
Hoofd, hart en buik met elkaar verbinden. Fijne oefenreeks om energie te laten stromen. Zowel voor de ochtend als de avond.
Bekkenbodemdraai
Geleide meditatie: emoties in balans
Voel je je soms geleid door jouw emoties? Of ze nu vrolijk, verdrietig of enthousiast zijn. Je voelt je beter en meer geaard wanneer jouw emoties in balans zijn. Deze geleide meditatie helpt je hierbij. Je hoeft slechts alleen mijn stem te volgen!
Geleide meditatie: emoties in balans
Mijn gebed

Probeer dit gebed dagelijks in te vullen. Bijvoorbeeld in je nieuwe notitieboek. Door dagelijks stil te staan bij wat je kiest, vergeeft en bent, kom je in het hier in nu. En word je bewust van al het moois om je heen.

TED-talk: rust en balans
In deze video vertel ik je meer over het meditatie en het vinden van rust en balans in het dagelijkse leven.
8  Meditatie voor rust en balans
Mijn muzieklijst
Op Youtube deel ik mijn lijst. Een lijst vol met mooie muziek. Zie het als inspiratie tijdens deze reis naar binnen en vul het eventueel voor jezelf natuurlijk aan.