Langzaam en ervaren

Kijk deze week eens goed naar jouw eigen gedachten. Want hoe lief zijn die gedachten? Vaak bestormen we onszelf met een waslijst van moetjes, negatieve punten en zijn we zo streng voor onszelf. Wees deze week extra lief voor jezelf. Je bent het waard!

Liefs Ria!

Yoga Nidra wordt ook wel de Slaap van de Yogi’s genoemd, omdat je het lichaam in een diepe staat van ontspanning brengt. Net zoals tijdens de slaap. Alleen blijf je nu wakker en alert.

Wensen
In deze geestestoestand is je onderbewuste erg ontvankelijk voor prikkels van informatie. Tijdens de Yoga Nidra wordt er gebruik gemaakt van dit gegeven door positieve affirmaties, intenties, of wensen voor jezelf te herhalen.

Hierdoor plant je als het ware je wens in je onbewuste.

Sankalpa
Zo’n wens of intentie noemen we ook wel een sankalpa. Door een tijd lang te werken met een bepaalde sankalpa kun je echt bijzondere transformaties ontstaan in jezelf en je leven. Je richt bewust de aandacht en energie op datgene wat je wilt creëren.

Pak de 2 vorige video’s er nog eens bij en probeer voor jezelf een duidelijke sankalpa te formuleren.

Video: in 15 minuten weer fit
Deze serie bestaat uit dansen, de krokodil en de kaars tegen de muur. Door deze serie voel je je binnen een mum van tijd weer fit en vitaal!
In 15 minuten weer fit
Muzieklijst: in 15 minuten weer fit
Het internet staat vol met mooie muziek. Maar deze 3 nummers vind ik zelf heel fijn en deel ik dan ook graag met je!
Video: langzaam aan
Ervaar wat aandacht en leven met volle intentie met je doet!
TED-talk over angst
Angstig? In deze TED-talk vertel ik hoe je er mee op kunt gaan.