Les 3: Je mag ontspannen

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een vorm van meditatie die gericht is op een diepe ontspanning van lichaam en geest. Het wordt ook wel korte yogaslaap genoemd. Er wordt zelfs gezegd dat 30 minuten Yoga Nidra gelijk staat aan 3 uur slaap.

Yoga Nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Hierdoor ontspannen we niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Je komt in balans waarbij de 2 hersenhelften in harmonie worden gebracht.

Ontspannen gevoel

Het effect van Yoga Nidra merk je vaak al direct. Een ontspannen gevoel, meer energie, betere concentratie en beter slapen.

De voordelen van Yoga Nidra beoefenen:

    • Je knapt er fysiek en mentaal van op
    • Het verbetert je slaap en je concentratie
    • Het helpt je intuïtie ontwikkelen
    • Het geeft rust, ontspanning, inzicht en bewustwording tijdens het herstellen van een depressie, een burn-out, slaapproblemen, angst en onrust enz.
    • Het brengt rust en balans, alertheid en vitaliteit zodat energie weer vrij kan stromen.

Voor iedereen

Yoga Nidra is goed voor iedereen die rust en balans wil ervaren. Bewust ontspannen, loslaten en thuiskomen bij de bron van zijn en liefde. Om daar weer mee in verbinding te komen. Oftewel: een onderdeel van een gezonde leefstijl! Hieronder vind je een video met een nieuwe Yoga Nidra-sessie.

ZELFBEELD

Vanaf nu geef ik mezelf weer waarde. Ik ben het waard om gelukkig te zijn. Ik mag er helemaal zijn. Ik ben een mens om van te houden.

En vanaf nu durf ik ook “nee” te zeggen als er iets van mij wordt verlangd wat ik echt niet wil. Vanaf nu ben ik krachtig en sterk: en mijn gedachten zijn: positief! Vanaf nu weet ik dat ik een liefdevolle, krachtige persoonlijkheid ben. Waardevol en mooi!

Serie van de Krijger

In deze serie draait het allemaal om kracht en balans.

De laatste oefening laat je ervaren hoe je in je kracht kan staan met een open hart.

Geleide meditatie: trouw blijven aan jezelf

Jij bent het stralende middenpunt. In deze video leg ik je uit hoe je dat te allen tijden kunt en mag blijven. Je bent het waard!