Les 4: In 15 min weer fit

Yoga Danza Ria Suyderhoud

Slaap van de Yogi’s

Yoga Nidra wordt ook wel de Slaap van de Yogi’s genoemd, omdat je het lichaam in een diepe staat van ontspanning brengt. Net zoals tijdens de slaap.

Alleen blijf je nu wakker en alert. In deze geestestoestand is je onderbewuste erg ontvankelijk voor prikkels van informatie. Tijdens de Yoga Nidra wordt er gebruik gemaakt van dit gegeven door positieve affirmaties, intenties, of wensen voor jezelf te herhalen. Hierdoor plant je als het ware je wens in je onbewuste.

Sankalpa

Zo’n wens of intentie noemen we ook wel een sankalpa. Door een tijd lang te werken met een bepaalde sankalpa kun je echt bijzondere transformaties ontstaan in jezelf en je leven. Je richt bewust de aandacht en energie op datgene wat je wilt creëren.

Waarom het goed is voor jou tijdens deze woelig fase

Omdat je echt heel bewust tijd en ruimte neemt voor jezelf.

In ons drukke leven met zoveel prikkels is het best moeilijk om geen stress te ervaren. Op zich is stress ervaren niet zo erg, maar het vasthouden, niet meer kunnen ontspannen, het gevoel hebben overal bij moeten zijn.

Video: in 15 minuten weer fit

Deze serie bestaat uit dansen, de krokodil en de kaars tegen de muur. Door deze serie voel je je binnen een mum van tijd weer fit en vitaal!

Muzieklijst: in 15 minuten weer fit

Het internet staat vol met mooie muziek. Maar deze 3 nummers vind ik zelf heel fijn en deel ik dan ook graag met je!

Video: langzaam aan

Ervaar wat aandacht en leven met volle intentie met je doet!